ruokinnan määrä ja vähän muuta

Paljon olen pohtinut tässä barffatessa ruuan määrää. On helppoa antaa esimerkiksi pentu uuteen kotiin ja suositella nappulamerkkiä; antaa mukaan ohje, missä sanot että syötä 2dl turvotettuna neljään ateriaan jaettuna. Tämä on se syy miksi vieläkin pohdin uskallanko barffata pentuja, osaanko antaa tarpeeksi kattavat ohjeet siitä miten pitäisi syöttää pentu, kun tuntuu että istun itsekkin asian kanssa vielä ihan pihalla kuin lumiukko.

On helppoa syöttää nappulaa, se ei vaadi muuta vaivaa kuin sen säkin ostamisen. Harva koiranomistaja miettii sitä miten se kaikki liha yms. on saatu siihen kuivaan muotoon. Nappularuokinta on helppo ja vaivaton tapa ruokkia; siksi en itsekkään siitä kokonaan tule luopumaan. Painavin syy on pennunostajat, on niin helppoa suositella laadukasta nappulaa kuin sanoa mitä kaikkea tulisi syöttää ja muista tämätämätämä ja älä tee näin, äläkä noin. Jatkossa kuitenkin omat koirani tulevat pääsääntöisesti raakaruualla kasvamaan. 

Raakaruuan määrää on vaikeaa hahmottaa, kestää aikansa ennen kuin koiran elimistö alkaa sitä täysin käyttämään, varsinkin jos koira on pitkään syönyt kuivamuonaa. Tällähetkellä meidän koirien päiväannos on kasvavilla n. 300-400g ja aikuisilla noin 200g. Koirat toistaiseksi ovat saaneet ruokaa kaksi kertaa päivässä, pennut toki useemmin 6kk asti. Ruokintamääriä olen pyrkinyt vaihtelemaan ihan koiran oman mahan toiminnan kannalta. On tutkitusti toimivampaa syöttää vaihtelevia määriä koiralle päivässä. Itselleni ongelmia tuottaa ajatella sitä, että pitäisikin antaa eri kokoisia annoksia. Eihän se pakollista ole, mutta kyllä se omaankin takaraivoon tarvisi saada saatua.

Iltalukemisena on tällähetkellä Riikka Lahden "Barf- raakaruokintaa käytännössä", on mielenkiintoista saada omaa perustietoa kartutettua . Olen myös osallistumassa hänen luennolle kesäkuussa :)
Kommentit

Suositut tekstit