Vuonna 2006 toteutin pitkäaikaisen haaveni ja hankin Gurun. Guru oli jo ihan pienenä iso persoona joka hurmasi. Se oli mitä rakastavin koira. Gurun heikkous oli lehmät, eikä mitkä tahansa lehmät vaan lehmäjengi pehmolelu, joka tuli bioluvilin mukana. Se kulki aina ja kulkee edelleenkin lehmä suussa ruokailun jälkeen tai vieraiden tullessa. Anoppi aikoinaan sanoi, ettei ota Gurua hoitoon kun se ei tee muuta kuin kulkee lehmä suussa :D! Guru asuu nykyisin anoppilassa :PGuru on aina ollut herkkä pissaamaan myös sisälle. Pissatulehduksia sillä ei ollut, ennen kuin se täytti kolme. Se sai antibiotti ja tulehdus oli taas ohi hetkeksi; taas meni hetki ja oli uusi tulehdus. Gurulle kokeiltiin nappulavalikoimasta pissatulehdukseen sopivia ruokia, mikään ei sopinut(korvat töhnivät ihan hirveesti, maha meni lödölle yms) tai se ei syönyt niitä kuin viikon korkeintaan. Se söi normaalia käyttämääni nappulaa kuitenkin hyvällä ruokahalulla. Ahne koira Guru ei ollut varsinkaan nuorena vaan se söi vähän kuin Siiri. Anoppi piti jopa Gurulle säästöpossua minne Guru sai herkkurahaa kun söi :D!

Gurun baffaamisen aloitukseen tarvitsin vähän enemmän pohjatyötä niin kotirintamalla kuin ruokien ostossakin. Anoppi kun ei oikeen ajatuksesta innostunut, kun barf ei todellakaan ole mitään herkullisen näköistä. Tehtiin sopimus että pussitan Gurulle kolmen päivän annoksen aina ja anoppi sitten sulattelee sen.

Gurun kohdalla oli enemmän ajateltava mitä kuppiin laittaa; tavotteena kun on saada Gurulle ruokavalio millä pissatulehdukset pysyvät kurissa. Onneksi lähipiirissä on osaavia ja niin Gurulle suuniteltiin oma ruokavalio. Gurulta jätettiin kala pois kokonaan; pääsääntöisesti lihana on broileri(ja luina murskatut siivet), vaihteluvuutta tuo poro ja kalkkuna. Rasvahapot yritetään saada tasapainoon öljyillä ja niitä vaihtelemalla. Kasviksista kaikki koisokasvit ovat poissa, vihreitä annetaan kohtuudella, lähinnä kesäkurpitsaa.

Tässä esimerkki kasvissosetta valimistamisesta. Olen nyt pariin otteeseen valmistanut satsin kasvista, aluksi kuvittelin homman hirveän työlääksi ja olenkin tähän asti ostanut valmista kasvissosetta. Valmiin pakastekasvissoseen ostamisen ongelma pikkukoiran ruokinnassa on pakkauskoot. Yhdestä 500g pakkauksesta pitää laittaa viiteen osaa, jotta kasviksen annos on sopiva kolmen päivän mössöön jonka teen. Koska blenderillä on helppo tehdä kasvissosetta itse, saa pakastettua sopiviin annoksiin ja ainakin tietää mitä koira syö; tässäkin taas vaihtelua pystyy toteuttamaan paremmin. Tässä kasvissoseessa, vielä sekoittamatta; vihreässä lehtisalaattia ja kesäkurpitsaa; juuressoseessa porkkanaa, palsternakkaa ja lanttua. Ei ehkä ihan herkullisimmannan näköistä tuo vihreä mössö :P. Kasvissose pitää aina pakastaa, jotta koira voi sen hyödyntää.Miten Barffi sitten on vaikuttanut Guruun? Gurun barffausta on takana nyt 2kk eli vielä aika vähän, kun mietitään miten kauan elimistöllä menee ennen kuin se alkaa todella hyötykäyttää kaikkea. Voin silti sanoa että tämä on vaivan arvoista. Gurun pissailu sisälle on loppunut, kivet virtsassa on saatu kuriin ja virtsan ph alkaa tasoittua. Guru saa ruokaansa karpaloa ja ruusunmarjaa sekä raakasalmiakkia. Näitä samoja on annettu myös nappularuokinnalla. Todellisuus tulee selviämään vasta ajan kanssa; miten virtsatulehdukset jatkossa tulevat, vai ollaanko kierteestä päästy irti?

Kommentit

  1. Guru lehmineen on ihana!
    Ja jos barffaamalla saa Gurun kuntoon ja ongelmat poistuvat saa ruoka olla vaikka kuinka pahan hajuista ja rumaa.

    VastaaPoista
  2. Voin sanoa et mä kuitenkin teen sen pahimman osan, kun pilkon niit lihoja :)! Meil oli tänään onnen päivät kun välipalaks oli sianselkää barffaajille :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit