tyhmästä omistajasta kärsii koko koira vai?

No nyt voin ainakin sanoa omasta kohdalta näin. Ennen Ruotsin matkaamme annoin vanhasta tottumuksesta yksi ilta koirille kuivaaa nappulaa veden kanssa kippoon. Älykkönä kun ajattelin että totutan mahat vähän ennen reissua jo reissuruokaan. Kaikki meni hyvin siihen asti kunnes Edu meinasi tukehtua ahneuksissaan nappulaan, onneksi valvon aina koirien syömisiä ja sain nopeasti toimittua. Huh pikkuisen nousi tuskahiki tuossa tilanteessa. No siitä selvittiin ja reissussa nappulat tarjottiin turvotettuna. Ajatuksena entisenä nappulauskollisena olin taas askelen lähempänä ajatuksissani, että meillä ei nappularuokintaan enää palata. Toki barf-koirille tulee reissuja joissa ei ole mahdollista tarjota raakaruokaa; siksi onneksi on myös hyviä valmisruokia.

Tänään oli taas uuden ajan alku, kun myös Grace siirtyi barffille. Gracella ei ole ollut nappularuokinnassa mitään ongelmaa, se on syönyt ja voinut hyvin. Puolitoista vuotta sitten Grace koki epäonnistuneen tiineyden, jonka seurauksena se menetti pennut ja kohtunsa. Grace on aina ollut hyvä syömään, mutta tapahtuman jälkeen se söi ja joi huonosti kun ainut leikkauksesta selvinnyt pentu kuoli. Se oli toinen kerta kun aloin kaivella tietoa barffista ja lukemaan. Hain kasan lihoja ja kasvissosetta, Grace kuntoutui nopeasti kaikesta syöden raakaa. Silti se minusta voisi paremmin Joseran Festivalilla ja aloin siirtämään sitä takaisin nappulaan. Näin jälkiviisaana voin sanoa että suhteet barffissani tuolloin olivat aika väärät, ja se varmaankin oli suurin syy miksi menin takaisin nappulapolulle. Ei sillä Grace on voinut hyvin nappulalla, mutta mitä enemmän seuraan meidän raakaruokaa syöviä päätin, että myös Gracella on oikeus saada raakaruokaa. En usko että enää koskaan palaan täysin nappulalinjoille. Gracen kuulumisia kerron myöhemmin, mielenkiintoista nähdä esimerkiksi palaako turkin kiilto, joka sterilisaation jälkeen kasvaneessa turkissa on kadonnut.

Sitten vähän ikävämpiä kuulumisia. Guru on kipeä, Gurun pissan arvot ovat taas melkein lähtökohdissa ja korvassa on paha hiivatulehdus. Tässä nyt ollaan hieman umpikujassa, hiivatulehdus kun yleensä on lähtöisin ruokintavirheestä ja Gurun ruokavaliolla päästiin jo todella hyviin tuloksiin Helmikuun virtsatulosten jälkeen. Epäilys on suuri, että Guru on saanut liikaa joko viljaa tai kasviksia. No sillehän ei voi mitään jos joku tyhmyyksissään niitä liikaa antaa salaa; sääliksi vaan käy "pientä" guraffia joka niin reippaasti on esittänyt tervettä. Nyt Gurulla on antibiotti, korvatippa ja särkylääkekuuri, eniten ehkä ketuttaa tässä todellakin tämä alamäki, ruokavalio kun oli saatu jo niin sopivaksi, ja nyt ollaan taas lähtökohdissa. No tästä ei toivottavasti ole suunta kuin terveempään :))

En malttaisi odottaa maanantaihin ja barffiluentoa Salon koirahallissa :))

Kommentit

Suositut tekstit