Kuulumisia pakastimen ääreltä :)

Barffausta meillä on takana aika tarkalleen puolivuotta, nyt vasta pikkuhiljaa alan hahmottaa sitä ruoan määrää mitä meillä kuukaudessa menee. Monesti kertoessani barffista yleinen kysymys nappularuokkijoille  että mitä se maksaa kuussa. Hinta periaatteessa vaihtelee, kolmella koiralla siippiä menee yksi laatikollinen, siihen lihat, syötäviä luita jotka meillä on tällähetkellä vain kaulat, kasvissose, jonka osan otan vaihteluksi murremixeistä.

Perustana kuitenkin ajatuksena on vaihteleva ruokavalio. Ennen nappularuokkijana syötin koirille kuitenkin lisänä neuta, märkäruokia,lihaa, naudanmahaa yms. Kuukaudessa kulut keskimääräisesti oli 60-70e välillä. Tein myös yrjölänpuuroa välillä. Se mikä silloin ihmetytti oli kun puuroa antaessa se melkein tuli suoraan läpi, nykyään ymmärrän vähän enemmän että miksi.

Nyt oli ensimmäistä kertaa tarkasti laskea sitä mitä tämä maksaa. Koirien ruokinnassa en kyllä sitä hintaa ajattele, mutta mielenkiinosta tätä aloin laskea. Ruokinta on kuitenkin suurimmassa määrin vaikuttava tekijä koiran yleiskuntoon, mistä en halua missään nimessä tinkiä. Barffiin hurahtaneena olen ollut sitä mieltä että maksoi mitä maksoi, meillä koirat syö näin. Yllätykseni silti koin, että kuukauden satsi meni suunilleen samoihin hintoihin kuin vanha ruokintatapani. Tietty tämä vaatii hieman enemmän säilytystilaa ja viitseliäisyyttä, mutta jos tällä säästää vaikka yhden eläinlääkärireissun veikkaan että loppupeleissä barffaaminen on halvempaa.

Gracen puhdistusvaihe alkaa olemaan selvästi ohi, tilalle on tullut ihan kauhea karvanlähtö. No siitä onneksi selvitään, Grace ei olekkaan lähdettänyt karvaa pitkään aikaa, nyt sitä kyllä lähtee vuoden edestä :D

Meerin kanssa aloitettiin uusi harrastus, nimittäin agility. Kolmen  kerran jälkeen neidiltä alkaa löytymään jo hurjaa vauhtia, ettei meinaa ohjaaja pysyä perässä. Barffikoiralla palkkaus tuottaa oman ongelmansa, ensin ajattelin että Meeri leluhulluna varmasti toimii myös pelkällä leikkipalkalla, mutta toisin kävi. Neiti ei vieläkään suostu edes katsomaan saatikka haistamaan lelua treenien aikana. Palkkana on ollut nyt valmiiksi paistettu kivipiira joka tuntuu toimivan hyvin. Yllätykseksi Meerillä jo nyt alkaa olemaan hyvää esteenlukutaitoa ja se hakeutuu kuin itsestään seuraavalle esteelle. Meeri aloitti barffaamisen vasta noin kuukausi sitten ja nyt sen puhdistusvaiheen huomaa hyvin, se on täysin kalju. Täytyy vain kiittää onnea etten ole sitä minnekkään ilmoittanut, agissa onneksi karvattomuus ei haittaa. Meeri on sanut myös paljon kehuja siitä, miten se kestää hyvin ilman rohinoita harjoituksissa, ehkä tyypillisempänä nähdään liian lihava rohiseva mopsi. Nähtäväksi jää miten harrastuksemme etenee, jatkokurssille ollaan kyllä menossa. Tässä tarvii varmasti ohjaajankin harkitsemaan kuntokuuria :D


Kommentit

Suositut tekstit