se rauhallinen rotu :P

Näin pentuhuumassa, sitä taas muistaa, kun pentukyselyitä alkaa tulla, miten omalla tapaa väärä kuva suurimmalla osalla ihmisistä on mopsista. Hauskinta on huomata miten ihmiset aina järkyttyvät miten energisiä nämä ovat, yleisesti käsitys kun on, että mopsi istuu tai makaa jossain ja rohisee. Sen voi viedä kerran kuussa kun jaksaa ulos korttelin ympäri ja se rohisten vaapertaa perässä. Näin asia ei missään nimessä saisi olla; olisin itse hyvin huolissani jos mopsini sellaisia olisivat. Mopsin tulisi aivan hyvin kestää 5-10km lenkki sopivalla säällä, sen ei kuulu olla sohvaperuna vaan iloinen seurakoira. Mopsi ei toki vaadi seurakoirana mitään ankaraa treeniä, mutta kyllä nuori mopsi on aktiivinen ja vaatii touhuamista. Ihmisillä on vielä tänäkin päivänä erittäin hassu uskomus siitä, että koira väsytetään hihnalenkillä, vielä mielellään kävellään asfaltilla. Koiran yleiskunnon ylläpitämiseksi, on todella tärkeää, jotta koira saa vaihtelevaa liikuntaa. Itse mielellään ulkoilutan koiria metsässä tai hiekkateillä; toki meillä myös asfaltilla kävellään, mutta koirien lihaksien kannalta on hyvin tärkeää vaihteleva liikunta.
Koska pidän tärkeänä koirien yleistä hyvinvointia, yritän joka päivä tehdä koirien kanssa vähän aivotyötä. On huomattavasti tehokkaampaa väsyttää varsinkin nuori koira aivotyöllä, kuin lenkillä. Haluan tarjota koirilleni mielekästä elämää =).

Toinen mikä tulee aina esiin on silmien tippuminen. Se tietty on mahdollista, mutta ei jokapäivästä. Meillä ei kenelläkään ole onneksi tullut niin pahaa silmävammaa, että silmä olisi tippunut tai jouduttu poistamaan. Muistan itse kun 15 vuotta sitten luin erinlaisia kirjoituksia mopsista, en osannut suhtautua niihen yhtään kriittisesti. Ne samat kirjat löytyvät varmaan kirjastoista vieläkin; tieto on kuitenkin aika suppeaa mitä niissä on. Muistan myös miten luin koiran koulutuskirjaa, vaikka todellisuudessa, niistä on todella vaikeaa saada oikeanlaista kuvaa kouluttamisesta, ainakaan maalikoille.

Meerin kanssa aloitettiin tiistaina uudessa agilityryhmässä. Oli ihana huomata miten tehokas koira Meeri on, vaikka meillä oli kuukauden tauko. Positiivinen yllätys oli millaista vauhtia Meeristä jo saa irti. Kotiläksysti saatiinkin harjotella keppien alkeita, ja niitä sitten väänettiinkin kaksi päivää. Katsotaan osataanko mitään ensitiistaina?

Nyt on edessä viimeinen kesänäyttely sunnuntaina, sitten rauhotumme odottamaan synnytystä. Siirin kanssa käytiin röntgenissä tiistaina ja mahassa kölli varmasti kolme kaverusta, yhdestä oltiin näkevämme pää ja jalat mutta selkeetä rankaa ei saatu. Kohdussa oli selvästi nestettä sen verran ettei kohdusta saatu tarkkaa kuvaa.


Kommentit

Suositut tekstit