Tuhinaa pentulaatikossa

Lauantai-Sunnuntai yönä Meerillä alkoi selvästi avautuminen. Huonojen kokemusten jälkeen, musta on tullut hirvittävän jännittävä, lähinnä pelkäsin koska synnytys oikeasti käynnistyy. Varsinkin kun ensimmäistä kertaa luottokätilöintiseura oli ainoastaan facebookin kanssa, toinen kätilöapulainen oli parin tunnin matkan päässä. No onneksi kaikki kuitenkin meni hyvin, kätilöintiapulainen kaksi ehti juurikin hyvin kun ensimmäinen pentu alkoi tulla kanavaan :).
Synnytys oli todella nopea ja helppo, ensimmäinen ja viimeinen pentu tulivat perätilassa mutta olivat hyvin virkeitä molemmat vaikka ponnistus vähän kesti ja oli Meerille kivuliaampi kuin pääedellä tulleet kaksi. Kaikki pennut olivat erittäin virkeitä enkä meinannut saada kalvoja rikki kun pussin sisällä oli niin kova meno.
Lopullinen saldo oli kaksi poikaa ja kaksi tyttöä. Jos jatko menee hyvin, sekä toinen tyttö että toinen poika etsisivät omaa oikeaa kotia :))
Sitten siihen ruokintapohdintaan; tämä on ensimmäinen kunnon barfpentue. Maidot laskeutuivat Meerillä niinkuin näillä narttulinjan nartuilla yleensä tasan vuorokausi ennen kuin avautuminen alkoi, maitoa tulee onneksi runsaasti. Tyhjennysvaihe kesti suhteellisen vähän aikaa ja Meeri söi kuitenkin rasvaista lihaa ja munaa avautumisenkin aikana, kun avautuminen alkoi lopetin luun annon. Synnytyksen loputtua Meeri söi hyvällä halulla rasvaista lihaa, tänään on syönyt jo normaalia ruokaa ainoastaan olen lisännyt vettä ja rasvaista lihaa reilusti ja ruoka-annos on noin kolmin kertainen. Mahan toiminta verrattuna nappulaa syönneisiin narttuihin on ollut paljon nopeampaa ja mitään varsinaista löysyyttä ei ole tullut ainakaan vielä. Ulosteen määrä on myös pysynyt suhteellisen samana verrattuna millaisia määriä koira syö.
Pentujen koot ovat todella taisaisia, pienin oli syntyessään 146g ja isoin 164g; kolmen pennun painot ovat lähteneet nousuun ja yhden pysynyt samana.
Tässä muutama kuva vuorokauden ikäisitä pikkuisista

 
Emo ja pennut kaksi päivää
  
Pienet neljävuorokautta
  
 P.S. Jos teksti on sekavaa johtuu kasvattajan huonoista yöunista. Kirjoitan taas lisää kun selkä antaa myöden ja ajatus kulkee :D

Kommentit

Suositut tekstit