Kohti luovutusta

Nämä viime viikot pentujen kanssa on aina hyvin kiireisiä omalla tavallaan; käy vieraita, on tarkastuksia, haluan totuttaa pennut mahdollisimman paljon kaikkeen vielä tutussa ympäristössä. Tässä pentueessa suurin osa touhuamisesta on jäänyt Antin vastuulle oman kuntoni takia, mutta onneksi on toimiva kepo :)

Tiistaina vietettiin pentujen kanssa tehopäivää; yhteensä ajeltiin  300km, käytiin eläinlääkärin tarkastuksessa(jossa kaikki oli kohdillaan), palvelutalossa moikkaamassa Mummua ja pika pysähdyksiä muissa paikoissa. Pennut olivat autossa isossa kevythäkissä ja rennosti meni koko matka, kylässä tietysti riehuttiin ja Ester pääsi koittamaan hihnassa menoakin.

Alunperin perustin tämän blogin ruokinnalle ja tuntuu että isojen ruokinnasta on turha jankuttaa täällä joka viikko, Siiristä otettiin taas seurantaveri. Näyttää että alettaisiin olemaan jo paremman puolella ja arvot ovat viitearvojen sisällä ja Siiri on alkanut jo saamaan painoakin takaisin. Vieläkään en uskalla huokaista helpoituksesta, vaan Siirin kanssa eletään päivä kerrallaan.

Tämä on ensimmäinen normaali pentue jonka olen raakaruokkinut, tähän asti kaikki on mennyt hyvin. Tuntuu että pennut ovat siistimpiä ja kehitys on ainakin toistaiseksi ollut tasaisaista. Ruokaa tuntuu menevän reilusti, tällähetkellä sekoitan mössön joka on yhteensä 1200g josta pennut syövät päivän, päiväannoksena pentua kohden se tekee 300g, lisäksi saavat joka päivä jotain järsittävää kaulat tai rustot tai naudan putkiluut. Yhteen ateriaan lisään lihaista rasvaa ja luusuhdetta nostan noilla järsittävillä. Olen todella huono laskemaan noita suhteita, kun tuntuu että noissa on suhteellisen vähän niitä kerrottu, mutta koitan pitää luuosuutta korkealla. Mössö on tällähetkellä 500g ateriapötkö, 500g lihaluuta ja 200g lihaa. Lisäkis kananmunan keltuiaista, sisäelimiä ja jyrsittävät.

Ensimmäisenä lähtee lauantaina Oscularia's Rest Of My Life "Armas" joka muuttaa Tampereelle.

Toisena lähtee lauantaina Oscularia's What Goes Around "Ada" joka muuttaa Helsinkiin
Kolmantena lähtee sunnuntaina Oscularia's I Gave Your Power "Basso" joka muuttaa Forssaan


Kotiin toistaiseksi huonekaluja syömään jää Oscularia's Made You Look "Ester"


Kommentit

Suositut tekstit