Syksy tekee tuloaan

Tuntuu että vasta tuskailtiin helteiden kanssa ja tänään kauppareissulla tuli raekuuro niskaan. Kuukausi on mennyt pentujen luovutuksesta, kaikilla on lähtenyt elämä hyvin käyntiin uusissa kodeissaan.

Kotiin jäi sulostuttamaan Ester, Oscularia's Made You Look, joka on kunnon rohkea elohiiri. Olen taas, jälleen kerran miettinyt ruokintaa Esterille yksilölliseksi, varsinkin tämän mush uudistuksen myötä. Mietinnässä lähinnä on luun määrä, että sitä varmasti tulisi tarpeeksi. Ruokintakerroissa ollaan menty jo pitkään kolmella, välillä kahdella, tarkoituksena tässä se että ruokinta olisi mahdollisimman sekaista, ilman rutiineja. Tämä on toiminut hyvin, ainakin toistaiseksi. Ensimmäiset rokotuksetkin käytiin hakemassa, kehuja tuli sopusuhtaisuudesta ja reippaasta käytöksestä; painoa vaaka näytti 3,5kg

Edu on ensimmäinen pienestä asti barffannut, junnuiässä pitkään mietin että olenko ahne näyttelymenestykselle ja pumppaan nappulaa koiran täyteen ennen näyttelyitä. Hillitsin mieleni ja jätin koiran kylmästi näyttelytauolle kasvamaan kotiin. Nyt voin sanoa että olen päätöksestäni hyvin tyytyväinen, varsinkin kun vertaan Edun timmiä rakennetta niihin nappulalla syötettyihin. Erittäin iloinen olen siitä miten Edu on tasaisesti tänäkesänä pärjännyt, sertit ovat kasassa ja nyt odotellaan vaan synttäreitä :)
Edun luonne on jotain niin ihanaa, kun sillä on aina kauhean kivaa aina, sen ilme on jotain niin rakastavaa <3
Huolta ja murhettakin on ollut, Grace sai virtsatulehduksen heinäkuun lopussa. Tulehdus helpotti antibiottikuurilla ja näytti että kaikki on ok. Viime viikko näytti ettei ollut, hysteerisenä omistajana Gracen sisuskalut on tutkittu ja verenkuva myös otettu. Onneksi mitään vakavampaa löytynyt. Grace koki myös ruokavaliomuutoksen, se saa nyt ainoastaan kalkkunaa ja broileria; sisäelimet jäivät toistaiseksi pois, kasviksina toistaiseksi menee vaan kahta kasvista. Nyt voidaan vähän jo huokasta kun kuuri alkaa olla ohi, nähtäväksi jää auttaako ruokavaliomuutos pidemmän päälle. Uskon kuitenkin, että ruualla on suuri merkitys siihen ettei esimerkiksi kiviä ole päässyt muodustumaan, kun ruokavaliolla reagoitiin heti kun tulehdus havaittiin.
Mummikoira oli eilen ihana kun nukkui huovan sisällä kevyestä rauhoituksesta johtuen, mummokoira on parhautta <3Kommentit

Suositut tekstit