Esterin uusi elämä

Olen koko kesän miettinyt, että Esterille on saatava muutakin elämää kuin pelkkä kotiaktivointi ja näyttelyt. Varsinkin näyttelyissä olen joka kerta päättänyt että Ester olisi paljon parempi sirkuskoira kuin näyttelykoira :D

Olen äärimmäisen laiska tekemään vaan itselleni, kaikki perusjutut on hyvin hallussa, mutta kun ei Ester ole mihinkään tarvinnut istumista tai makaamista ei semmoisia ole tullut opeteltua. Jotenkin ne vaan on unohtunut. Opetan koirani aina kontaktiherkiksi, koska lauman kanssa lenkkeillessä se helpottaa huomattavasti. Ennen Esteriä käytin naksutinta lenkillä apuvälineenä ohituksissa ja se toimi hyvin. Ester ei yrityksistä huolimatta ole koskaan tykästynyt naksutteluun, vaikka se ei ole ääniherkkä naksuttimesta se ei vaan tykkää, joten siihen loppui naksuttimen käyttö.

 Etsin koko kesän oikeastaan järkevän hintaista treenipaikkaa, mikä olisi sopivan välimatkan päässä. Lähinnä ongelma on se, että mulla ei oo autoa käytössä aina, toisaalta en voi sitoutua mihinkään pitkäaikaiseen viikoittaiseen, koska en tiedä siitä koska mulla on auto jotta pääsen. Nyt onneksi tähän tuli ratkaisu; löysin kivan matkan päästä koirakeskus PiskiTiskin, jolla on mahdollisuus Drive In- harjoitteluun, innostuksesta pinkeenä pakkasin Esterin Maanantaina Volvoon ja mentiin harjottelemaan uutta.

 Ensin ajattelin, että teen tuosta koirasta rukkaisen ennen kuin tunti on ohi, mutta hyvinhän se lopulta meni. Tunnin aihe oli kontakti ja ärsykkeet, jotka todellakin sopivat todella hyvin Esterin tarpeisiin. Alkutunti meni aika höyryissä, kontakti säilyi kyllä mutta heti kun ohjaajan keskittyminen herpaantui, herpaantui myös Ester haaveilemaan. Tunti oli äärettömän hyvä Esterille sekä tälle jästipää omistajalle, oli hauska huomata miten laiska olen ollut Esterin suhteen. Oltiin kunnon Blondeja ja sanottiin että osataan vaan seistä nätisti :D

Kurssista innostuneena aloimme opetella myös istumista ja maahanmenoa. Olisi oikeasti tarvinnut kuvata maahan menon harjottelu, oli itsellä hyvin hauskaa, Esterillä tapansa mukaan vielä hauskempaa. Monen lyhyehkön treenin jälkeen, aloimme ymmärtää toisiamme ja Esterkin alkoi tarjota kierimisen ja kuperkeikkojen sijaan maahan menoa melkein rauhallisesti. Istuminen olikin jo helpompaa, samoin odottamista alettiin treenaamaan. Odottaminen periaatteessa on vanha käsky, nyt vaan vahvistetaan sitä enemmän ja enemmän. Alamme ehdottomasti Esterin kanssa nyt säännöllisesti treenaamaan, ehkä Ester osallistuu seuraavan kerran näyttelyihin veteraanina ja siihen asti harjoitellaan rauhoittumista ;)

Kommentit

  1. Moikka!
    Ihanaa sullakin on mopseja mulla on yksi mopsi 4.v en ole kerennyt lukea blogiasi, kun heti tulin laittaman kommentin:) oletko kokeillut ikinä agilityä mopsisi kanssa?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit