synnytystä odotellessa

Synnytyksen lähestyessä jännitys aina tiivistyy, miten kaikki tulee menemään. On jännää miten suurimmalla osalla ihmisistä on kuvitelma siitä, että kasvattajat tienaavat pennutuksilla paljon. Asiat yleensä on toisin, jos kasvattamiseen panostaa todella, tai vaikka ei panostaisikaan, kulut ovat aika korkeat. Itse olen sitä mieltä, ettei mikään raha korvaa tätä vaivaa ja stressiä mikä pennutuksesta tulee. Lisäksi siinä on aina panoksena oman rakkaan lemmikin henki, koska synnytys on aina riski, oli rotu mikä hyvänsä. Yleensä mopsit synnyttävät hyvin, sekä narttuni ovat hoitaneet pentunsa myös hyvin.

On ihanaa löytää niitä oikeita koteja pennuille, jossa pennun hankinta on mietitty loppuun, sekä pentu halutaan rakkaaksi perheenjäseneksi.
Suurin osa pentukyselyistä on sellaisia, etteivät läpäise "seulaani". Olisi kivaa, että te pennunkyseliät myös ymmärtäisitte sen, että etsitte ensisijaisesti kasvattajaa, ette pentua. Vaikka se pentukuume olisi kamala, pentua ei oteta siltä kasvattajalta joka myy halvimmalla tai sopivimpaan aikaan. Jos nyt tuntuu että se viikon lomalle on saatava pentu, se pentu tulee olemaan hyvässä lykyssä sseuraavat 15vuotta kanssanne, ei ainoastaan sille viikon lomalle.
Ajattelinkin tehdä pienen muistilistan miten kannattaa pentukysely rakentaa:
- kerro hieman itsestäsi, sekä perheestäsi sekä missä ja miten asutte
- miksi valitsit juuri tämän rodun
- miten olet tutustunut rotuun
- mitä toivoisit pennulta sekä kasvattajalta
- kysy kasvattajalta mikä sinua askarruttaa, hintaakin toki voi kysyä, mutta muotoile lauseesi oikein.

Älä kysy pentua tekstiviestillä, lähetä mieluummin sähköposti ellet halua soittaa. Jos kasvattaja ei vastaa heti, älä soita kymmentä kertaa peräkkäin, me kasvattajat olemme ihmisiä siinä missä muutkin. Meillä on muutakin elämää kuin päivystää puhelimen sekä sähköpostin äärellä, varsinkin kun on pentuja, hommaa riittää yli omien tarpeiden.
Mieti pennun otto loppuun ennen kuin kyläilet kasvattajalla, hyvä paikka tutustua rotuun on erinlaiset tapahtumat sekä näyttelyt. toki kasvattajat ottavat kotiinsa kylään tutustumaan rotuun, mutta pentujen aikana kyläilijöitä riittää muutenkin.
Kasvattaja ei ole pankki, vaan rahoitus haetaan pankista tai säästetään, pentu ei koskaan saa olla niin äkkihankinta ettei siihen kerkeisi sitten rahoitusta miettiä tai säästää. Pennun hankintahinta on aika murto-osa siitä mitä koiraan tulee menemään rahaa, jatkossakin saatat joutua laittamaan rahaa vaikka lääkärikuluihin.

Olen harrastusmielessä kuvannut koiria jo monia vuosia, harrastuksena erittäin salakavala kun nälkä kasvaa syödessä. Pitkäaikainen näyttelyputkemme hajosi tässä taannoin ja uuden putken hankinta tuli eteen. Koska olen hankkinut kaksi valovoimasta macroputke ei enää riittänyt sitten sama putki vaan hankin sigman 70-200/2.8 putken joka saapui tänään, ensikosketus oli aivan ihana ja nyt vaatii taas kovaa harjottelua opetella käyttämään putkea kunnolla.
Tässä harjoitusotoksiani:

Kommentit

Suositut tekstit