Kuusiviikkoiset muksut

Enää kaksi viikkoa siihen että pennut lentävät pesästä, toisaalta sitä odottaa innolla toisaalta haikeus iskee aina luovutushetkellä. Onneksi jokaiselle on löytynyt kiva koti ja Ester jää kasvamaan kotiin ainakin toistaiseksi :).

Ruokinta on mennyt suht helposti, mietin kauan milloin aloitan luiden ja kasvisten annon, kun Ruusalla onnistuin saamaan maha vähän turhan kovaksi liian nopealla aloituksella. Aloitin näiden kanssa pari päivää alle kuusiviikkoisena broilerin luisella jauhelihalla ja kasviksilla, ensimmäisenä päivänä seos oli 20% lihaluuta 20% kasvista ja 60% lihaa. Seos oli selvästi hyvin uppoavaa ja pentujen mahat sulatti jo hyvin luun, nyt mennään suhteella 50% luista jauhelihaa, 15% kasvista ja 35% jauhelihaa. Ensiviikolla alkaa varmasti oikeiden luiden syönti, pakkasessa on odottamassa 1,5kg kauloja, mutta tuskin ihan kaikki menee.
Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää, pentuaitauksessa olo ei enää kiinosta vaan keittiössä touhuilu on sitä parasta. Tänään pennut saavat sirut niskaan ja Minun täytyisi päättää kumpi on Ester. Miten se voikin tälläkertaa olla niin vaikeaa?

Tässä pennuista kuvat kun ovat 5vko ja 5pvä









Perheen höpsö herra Kani elikä Teuvo on ihan hassuna pentuihin. Kun pennut ovat hänen alueella se makaa päälikkönä keittiön pöydänalla ja tarkkailee, kun pennut menevät häkin lähelle se loikkii tuhatta ja sataa tarkistaa mitä pentu on tekemässä ettei vaa vie hänen oksia. Teuvokin täyttää jo muutaman päivän päästä 6kk, huomaa hyvin miten se on aikuistunut turkiltaan, nyt selästä on lähtenyt pentukarva ja tilalle vaihtunut aikuisen leijonan turkkia. Tiistaina suuntaamme kylään Mustikkametsään näyttämään miten iso ja ihana kaniherra Teuvosta on kasvanut :).




Kommentit

  1. Teukka-töyhtöhyyppä <3

    VastaaPoista
  2. Teuvo ja lelunsa mätsäävät niin hyvin yhteen.
    Kyllä tulee hiljaista teille, kun pari viikkoa kuluu ja pennut ovat uusissa kodeissaan ja Meerikin vanhassaan.
    Hilpeää pentuilua noiden suloisuuksien kanssa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit