Barffaajan nappulatesti ja vähän kasvatussuunitelmia

Nyt kun barffauksesta ja raakaruokinnasta on tullut trendikästä, myös nappulavalmistajat ovat tähän heränneet. Markkinoille on tuotu uusia viljattomia nappuloita useista eri merkeistä, osa ihan laadukkaita, osa saa aikamoista silmänlumetta. Olen pitkään miettinyt että haluaisin löytää reissuruuaksi kalattoman kuivaruuan, kalaton siksi, että Ester sai tonnikalasta aikoinaan reaktiota enkä ole sen jälkeen kauheasti kalaa uskaltanut antaa vaikka reaktio pieni olikin. Raaka kala on asia erikseen, ilmeisesti tuo prosessoitu kala oli Esterille liikaa aikoinaan.

Tiedättekö miten vaikeeta on löytää kalatonta nappulaa? Ihan hirveän vaikeaa, melkein kaikissa on vähintään lohiöljyä. Muutaman vaihtoehdon löysin, joista päädyin kokeilemaan Pure Naturalin kalkkunaa sekä lammasta, sekä myös heidän makkaraansa. Sisällysluettelo näytti ihan ok:lta, nappuloiden koostumus oli ihan ok ja maistuvaa.
Kokeilin ainoastaan normaali ruuan lisänä 1/3 nappulaa eri päivinä eri koirille, tuloksena yhdellä aivan järkyttävä ulostemäärä normaaliin ruokintaan verrattuna, muutamalla rähmi silmät ja muutamalla tuli töhnää korviin.


Varmasti ellen syöttäisi raakaa nappulana tuo Pure Natural olisi hyvä, mutta kun tietää "paremmasta", ei tuo kokeilu nyt saanut minua vakuuttuneeksi. Ainut nappula, joka tähän mennessä on ollut hintansa värtti reissuruoka on ollut Ziwipeak, siltikään sekään ei ole pystynyt vakuuttamaan minua niin että sitä meillä kiposta löytyisi kuin reissuilla.

Yksi mikä tietysti on myös ainainen ongelma on palkkaaminen, koska kalatonta täyslihaista on aika vaikeaa löytää, mikä säilyisi myös taskussa. Periaatteessa siihen tuo Pure natural on hyvä, vaikka määrällisesti sitä on vaikea antaa esimerkiksi treeninamina. Onneksi siihenkin on tullut muutos ja monelta eri valmistajalta löytyy jo useampaa kalatonta ja taskunkestävää namia. Meillä käytössä on mm. Plaet pet ja Hauhaun viljattomat namit, enemmän treenatessa teen itse namit.

Ja sitten taas vähän enemmän kasvatukseen; tarkoituksenani on astuttaa tänä kesänä/alkusyksystä sekä Meeri että Ester. Meeri oli tarkoitus astuttaa jo tästä kevään juoksusta, mutta mahdollinen synnytys olisi tullut niin pahasti muuton kanssa päälekkäin, että päätin odottaa seuraaviin juoksuihin, Molemmista pentueista etsitään mahdollista sijoituskotia noin 100km säteellä Lahdesta, jos olisit kiinostunut sijoituksesta, olethan liikkellä ajoissa ja ota rohkeasti yhteyttä jenna@oscularias.com niin kerron lisää mielelläni sijoitusehdoista.





Kommentit

Suositut tekstit