kahden pojan ja kolmen tytön syntymän ihme

Viime viikon torstaina aamuyöllä heräsin siihen, että Esterin avautuminen oli alkanut. Synnytys eteni todella oppikirjojen mukaan. Yleinen käsitys mopsista on huonona synnyttäjänä ja äitinä; vaikka oma kokemukseni on muuta. Esterinkin kohdalla synnytys meni todella mallikkaasti, vaikka pentue on Esterin ensimmäinen, pienen ihmettelyn jälkeen hoito alkoi sujua ja toisen pennun kohdalla Ester putsaili myös jo itse pentua :)

Itselleni yksi jalostuksen kriteeri on myös luonollisuus; luonnollinen astutus, hyvin sujuva synnytys sekä hyvin hoitava emo. Koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu mutta koska kyseessä on aina oman rakkaan lemmikin henki, en ikinä osaisi ajatella, että astuttaisin synnytysvaikeuksista kärsivän nartun uudestaan. Polttoheikkous esimerkiksi on hyvin periytyvä ja uusiutuva ongelma. Tuntuu, että usein unohtuu se maalaisjärki ja luonnon omat valinnat, kaikista koirista ei ole jalostukseen, ja joskus se luonto tekee oikean valinnan meidän puolesta.

Pennut kasvavat huimaa vauhtia, vaikka tässä vaiheessa aina odottaa että ne kasvaisi vähän ja sitten odottaa että ne lähtisi koteihinsa kun tekevät tuhoja kokoajan ja sitten tulee kauhee haikeus sekä uusi pentuekuume.
Tässä muutama kuva lapsukaisista, melkein kuvissa välittyy pennuntuoksu myös sinne ruudun toiselle puolelle.








Kommentit

Suositut tekstit