Ruusan matka barf-mopsiksi :)

Ruusa kasvaa ja vahvistuu, tuntuu että neiti kasvaa silmissä. Tämä vaihe on minusta parasta kasvattamisessa, on ihana seurata pienen neidin kehitystä.

Kuten jo aiemmin kerroin, on tarkoitus, että Ruusa kasvaa pelkällä raakaravinnolla. On niin hassua kun nyt ei tarvitse miettiä missä vaiheessa lisään nappulat. Tuntuu niin hassulta. Ruusa on maistellut     nyt eri lihoja pikkuhiljaa. Nauta maistuu erittäin hyvin, possukin uppoaa, broisku oli aika ällöä.

Meerillä on takana neljä kuukautta barffausta, lähtötilanne oli kalju ja laiha koira. Meerin turkki alkoi parantua ihan silmissä, anoppi ihmetteli miten voi olla ettei koirista lähde karvaa ollenkaan niin paljoa mitä ennen. Meerille kesäkuukaudet ovat aina vieneet karvan, nyt se päin vastoin alkoi kasvattamaan karvaa pahimmilla helteillä. Koska Meeri oli todella massaton, sille otettiin käyttöön rasvainen liha ruokaan. Kävimme agilityssä ja treenasimme, Meeri massoittui tasaisesti ja nyt on jo vähän turhankin pullea. On ihana nähdä miten koira alkaa käyttämään hyödykseen ravintonsa aivan eri tavalla mitä ennen. Meeri oli nappula aikana kuitenkin syönyt "rasvaista" nappulaa reilusti, silti siihen ei jäänyt mikään kiinni. Nyt Meerillä ensimmäistä kertaa elämässä joutuu säänöstelemään ruuan määrää :))

Lia on ensimmäinen mopsini joka on kasvanut melkein kahdeksanviikkoisesta barffilla pääsääntöisesti. Lia on ollut huono syömään, Lia syö silloin kun sitä huvittaa ja tassilla on tarpeeksi hyvää. Kaikista parasta olisi jos tulisi kultalusikalla suuhun. Kati on tehnyt Lian syömisen eteen ison työ ja olenkin siitä kiitollinen. Ja myös Katin viitseliäisyydestä vastata aina mun tyhmiinkin ysymyksiin kun olen eksyssissä mittasuhteiden kanssa.
En ollut nähnyt Liaa reilu kuukauteen ja olin varma että Kati oli vaihtanut koiraa. Kehitys on aivan ihanan tasainen ja massakin on tullut tasaisesti kehityksen kanssa käsi kädessä.
Alan olemaan päivä päivältä vakuuttunenpi siitä että tämä ruokinta on ainut oikea meille. Kun vertaan nappulakoirieni kehitystä ja nyt Edua ja Liaa jotka ovat barffilla kasvaneet pahimmat kasvuvaiheensa on kehitys ollut huomattavasti tasaisempaa. Vaikka Lia on ollut huono syömään, barffin vaihtelun ansiosta ja huomattavasti vahvemman ruuan ansiosta ei siitä ole onneksi kasvanut laihaa jalkaeläintä. Yleensä urokseni ovat alkaneet nirsoilemaan kun hormoonitoiminta alkaa, nyt tätä vaihetta ei ole tullut vaan Edu söi tasaisesti vaikka Siirillä oli juoksu.

Kommentit

Suositut tekstit