takaisin sorvin ääressä

Teknisten vaikeuksien vuoksi on jäänyt blogi päivittämättä, mutta tehdäänpä se nyt kerralla ajantasalle :)

Lian ja Edun pennut kasvoivat isoiksi ja kipittävät jokainen omiin koteihinsa niiden ollessa kahdeksan viikon ikäinen. Ainoastaan toinen tytöistä viihtyi kantakodissa hieman pidemmin, yhteisomistustyttömme Eonni virallisesti Oscularia's Can U Keep A Secret joka muutti ystävillemme Ruotsiin asumaan.


Pentujen ruokinta onnistui hyvin, ennen arkailin luun antoa vielä neljä viikkoisille, mutta nyt päätin kokeilla heti kun jauheliha upposi joukkoon myös luuta. Mahat toimi vielä paremmin kuin pelkästään kasvis-liha sekoituksella. Kaikki pennut jatkoivat toiveideni mukaan raa'alla kasvamista ja voin sanoa että tähän ratkaisuun olen todella tyytyväinen. Kaikki pennut ovat kasvaneet tasaisesti ja vauhtia tuntuu riittävän jokaisessa yksilössä reippaasti :D

Näyttelyissäkin on käyty, Ester on pärjännyt tasaisen erinomaisesti ja yksi varasertikin on tarttunut matkaan, olen erittäin ylpeä pienestä taskuraketistani. Erityisen iloinen olen miten hyvin Esterin jalka lopulta kuntoutui, kaikki se vaiva ole sen arvoista.Meeri esiintyi tänävuona ainoastaan Pärnussa, sieltä tuli kirjavaa tulosta mutta Pänun reissun kruunasi Meerin avoimenluokan voitto Erinomaisella, SA:lla sekä lopulta Parasnarttu kolme sijoituksella sekä VaraCacibilla. Meeri ja Ester on kyllä niin äiti ja tytär, luonteet kohtaa sekä myös ulkonäössä on paljon samaa. Meeri on vähän sellainen ikinuori, vaikka neljävuotta tuli mittariin Meeri on edelleen sellainen vähän pentumaisen näköinen ja luonteeltaan varsinkin.


Edu on tämän vuoden kisannut avoimessa, kolme varasertiä tuli kerättyä kunnes Mäntsälässä poitsu oli hienosti PU1 ja sai viimeisen suomen muotovalioon oikeuttavan sertin. Koska blogin on tarkoitus keskittyä ruokintaan, täytyy sanoa että olen tyyttyväinen siihen että Edu on pennusta asti syönyt raakaa, se on säilynyt hyvin tiiviinä eikä ole repastanut vaikka on aina ollut näyttelymassassa :)
Heinäkuussa kokoonnuimme Lian kotiin nauttimaan kesäpäivästä ja hyvistä tarjoilusta, Oscularia's mopseja taisi osallistua kaksitoista sekä mukaan oli eksynyt pari troppolaa (Edu ja Mirkku). Kiitos hirmuisesti jokaiselle osallistuneelle, oli ihanaa nähdä teitä kaikkia <3


Kommentit

Suositut tekstit