Kesä on alkanut

Kesä on tullut kohisten, kesälomakin alkoi, kun piti olla Siirin vauvat joita ei nyt sitten tullutkaan. Siiri peläytti keskiviikkoiltana minut ja ympäristön kovasti.
Oltiin normaalille iltalenkille lähdössä, päästiin muutaman askeleen päähän kotoota, kun Siiri alkoi oksentamaan. Oksennusta ei kuitenkaan tullut vaan Siiri meni ihan veltoksi. Otin Siirin syliin, tarkistin ettei mitään puremia ole, tässä vaiheessa oli selvästi vielä limakalvot punaiset. Lähdettiin kiireen vilkkaan sisälle, sisälle tultaessa Siiri oli entistä veltompi. Äkkiä googlettamaan lähin päivystys, soitto ja kiireen vilkkaa kohti pakkalaa. Pakkalaan mentäessä Siirin limakalvot olivat jo valkoiset, se oli selvästi todella poissaoleva, muttei kivulias. Lääkäriin päästiin heti, suoraa tehohoitoon happea ja tippaa, lisäksi vaadin verikokeet.
Tehohoidossa olessamme selvisi että päivystyksessä on toinenkin vastaava tapaus ja hetken päästä tuli kolmas. Siiri piristyi tiputuksessa ja hapessa suht nopeasti. Verikokeita odotettiin ja tipassa oltiin useampi tunti. Tarkalleen ei ole selvinnyt mikä Siirillä tai muilla koirilla oli, pk-seudulla useampi koira oli saanut vastaavia oireita. Ainut järkevä selitys on jonkin asteen myrkytys tai basenjien kevätkohtaus.
Siiri on toipunut ihan suht hyvin, veriarvoissa sillä oli häikkää joten nyt toivutaan ja toivotaan ettei mitään vakavia pysyviä vaurioita aiheuttavia aineita ole elimistöön joutunut.Veriarvoja seuraillaan nyt ja toivottavasti ne alkavat normalisoitua.

Sitten vähän iloisempiin asioihin, Meeri kävi ultrassa ja reissu mikkeliin on tuottanut tulosta :).
Tässä maha 4vko astutuksesta

Käytiin pitkästä aikaa moikkaamassa Liaa(Oscularia's Street Lights) Kaarinassa ja Liasta on kasvanut jo ihan nuori nätti mopsinalku. Minähän en liiku missään koiratapaamisessa ilman kameraa, joten samalla kun treenattiin Salon näyttelyä varten Antti heilui kamerna kanssa ja kuvas Liaa :). Lia on ensimmäinen kasvattini joka on kasvanut barffilla, vaikka jossain kohtaa näytti ettei siitä voi koskaan tulla mitään mopsin näköistä, nyt on kiva huomata että luuston vahvuus ja massa on hyvin tullut myöhemminkin. Liaa on tarkoitus käyttää muutamassa näyttelyssä kesän aikana ja jos loput terveystulokset ovat ok, pentuja toivottavasti Lia tekee ensivuonna meille :)


Kommentit

Suositut tekstit